Her er de 6 bedste hestefilm

Her er de 6 bedste hestefilm

Top 10 liste over de bedste hestefilm

Findes der noget bedre end en søndag aften på sofaen med en skål slik og en god film på fjernsynet? – Vi tror det næppe. Det skulle da lige være, hvis filmen var en hestefilm! Har du set dem alle sammen?

bedste hestefilm

1. The Black Stallion

Måske den største hestefilm af dem alle? Drengen Alec befinder sig ombord på et dampskib ud fra Egypten, hvor han ser en sort hingst blive lukket inde i en stald. Drengen vil gerne i kontakt med hingsten, men forbydes kontakt med den af hestens ejer, en arabisk rigmand.

Tilfældet vil, at dampbåden synker, og kun ved at holde fast i tøjlerne på den sorte hingst formår Alec at redde sig i land på en øde ø. Her lever han af fisk og tang, og udvikler langsomt et venskab med den sorte hingst. Da de bliver reddet fra øen, begiver de sig ud på deres livs største eventyr, da de deltager i et prestigefyldt hestevæddeløb. En absolut klassiker, og måske den bedste hestefilm nogensinde lavet.

2. Tarzan Mama Mia

En hjertevarm klassiker. Tarzan Mama Mia med det ikoniske Kim Larsen soundtrack tog Danmark med storm, og det, at der var en hest i hovedrollen har nok ikke haft så lidt at sige.

Pigen Rikke bor alene sammen med sin far i en lejlighed på anden sal, da hun vinder en pony i en æske cornflakes. Hestens indtog i bolig kvarteret skaber en del kaos, og da Rikke møder ponyens tidligere ejer, der egentligt havde døbt den Mama Mia, findes der en løsning på den beklemte situation.

Filmen er instrueret af Erik Clausen, og blev udgivet i 1989 med blandt andet Michael Falk og Leif Sylvester Petersen på rollelisten.

3. Hidalgo

Viggo Mortensen, en mustang, og et hestevæddeløbseventyr i Arabien… Hvad mere kunne man egentligt ønske sig? Der mangler ikke noget i Hidalgo, som i fin stil portrætterer legenden om den amerikanske langdistance rytter Frank Hopkins og hans mustang hest Hidalgo.

Hopkins rejser som en del af Buffalo Bill’s Wild West Show, hvor han er kendt som verdens bedste udholdenhedsrytter. Pludselig en dag dukker et sendebud fra en sheik op, og beder ham om enten at ophøre med at benytte titlen som den bedste distance rytter, eller bevise sit værd i ”Ocean of Fire” løbet, der sædvanligvis er forbeholdt arabiske heste og ryttere. Hopkins og Hidalgo tager imod udfordringen, hvilket der kommer mere end bare et almindeligt eventyr ud af.

Disney udgav filmen med løfte om, at den var baseret på en sand historie. Det blev dog rimeligt hurtigt afsløret, at så godt som alle filmens begivenheder er det pure opspind. Alligevel er Hidalgo helt klart en hestefilm der skal opleves.

4. Spirit: Stallion of the Cimarron

Et bragende flot animationsdrama fra DreamWorks udgivet i 2002. I modsætning til i de fleste andre animationsfilm taler dyrene i Spirit ikke, og udover Spirits tanker, som i den originale version fortælles af Matt Damon, er der ingen dialog i filmen, der hovedsageligt gør brug af kropssprog.

Filmen handler om en vild hingst ved navn Spirit, der lever i det vilde vesten under indianer-krigene. Hesten bliver fanget af en gruppe cowboys, og kommer i det amerikanske kavaleris varetægt, hvor man forsøger at tæmme den. Dette går imidlertid langt fra så let som man havde håbet på!

Spirit er ikke bare en af de allerbedste hestefilm – det er også en af de DreamWorks film der er værd at se på sådan helt generelt. Se den hjertevarme og rørende film i selskab med familien eller andre du holder af.

5. Shergar

Shergar er en muligvis den væddeløbshest med den mest dramatiske livshistorie nogensinde. Den irske hingst blev avlet af imamen Aga Khan og vandt det store Epsom Derby i 1981 med hele ti længder (1 længde er omtrent 2,4 meter). Dette udgør stadigvæk den dag i dag den største vindermargin i derbyets historie.

Den rekord vindende hest mødte imidlertid et trist endeligt: To år senere, den 8. Februar i 1983, blev hesten bortført af maskerede mænd med våben, og blev aldrig set igen. En mere dramatisk historie kunne man vidst dårligt ønske sig, så der er da heller ikke noget at sige til, at historien om Shergar kom til at danne baggrund for en hestefilm af samme navn.

Shergar blev udgivet i 1999. Mickey Rourke spiller med.

6. Racing Stripes

Faktisk ikke en hestefilm, men en zebra film! Cirkus-zebraen Stripes bliver ved et uheld efterladt ved en hestevæddeløbsbane i Kentucky, og vokser op i den tro, at han er en væddeløbshest. Vejen til væddeløbsbanen er lang for den gæve zebra, men ved hjælp fra gode venner og et ukueligt hjerte, er der intet der kan stoppe den. Racing Stripes er en vidunderlig familiefilm. Der er mange stjerner med i Racing Stripes, for eksempel Whoopie Goldberg, Dustin Hoffman og Snoop Dogg.